yurtdisinda-universite-okumak-icin-ne-yapilmali-with-bgc

Yurtdışında üniversite okumanın ayrıcalığını, kazandırdığı donanım ve kaliteyi her öğrenci hakketmektedir. Yurtdışında okumanın verdiğini sadece bilgi yönünden çeşitlilik değil ayrıca global bir yaşam perspektifi de oluşturur. Öğrencilerin sıkça yurtdışında üniversite eğitimi almak istemelerinin nedenleri arasında Türkiye’deki maliyete hem dil gelişimlerine katkıda bulunurken, çok daha dünya sıralamasında ilerdeki üniversitelerden mezun olma avantajı sağlamaktadır.

Biz Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak dünya sıralamasında ilk 1000 sırada yer alan 200’den fazla üniversite ile iletişim halinde kalarak öğrencilerimizin okullara kabul almalarına ve yerleşmelerinde önemli bir kriter teşkil ediyoruz. Bu doğrultuda diyoruz ki; Gelecek ile yurtdışı eğitim, hayal bile edemeyeceğiniz kadar gerçek olmaya bir telefon kadar yakın.

Yurtdışında Okumanın Ayrıcalıkları Neler?

Özellikle Amerika, Kanada, İngiltere gibi ülkeler önemli sıralamalara sahip yüksek kaliteli üniversiteleri ile tanınırlar. Ayrıca Almanya, İtalya, İspanya gibi ülkeler de Avrupa içindeki kaliteli eğitim sistemleri ile bilinirler.

Bu tür öğrencilerine değer veren ülkelerde alacağınız yurtdışı üniversite eğitimlerinde; Hayatınız bir sınava bağlı kalmadan, öğrencilerin farklı alanlarla tanışmasını sağlayacak şekilde multidisipliner yaklaşımlarla öğrencilerin ilgi duydukları ve başarılı oldukları alanlara yoğunlaşmasını sağlayacak şekilde kişiselleştirilmiş eğitim programlarını sunarlar.

Yurtdışında üniversite okumanın avantajlarını saya saya bitiremeyiz; örneğin yurtdışında üniversite okumak bir çok dile hakim şekilde iletişim kurmanızı sağlarken edineceğiniz farklı kültürlerdeki arkadaşlar ile sosyal ağlarınızı genişletirsiniz. Özellikle günümüz iş dünyasında istenen tam olarak bu olmaktadır. Multi kültürel yetişmiş, geniş vizyona sahip bağlantıları olan bir birey iş dünyasında en çok tercih edilen aday olacaktır.

Yurtdışında Okumak İçin Nasıl Yol İzlemeliyiz?

Yurtdışında yaşamak ve eğitim almak her öğrencinin arzu ettiği bir istektir. Bu arzularını gerçekleştirmek için Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak bizim önemli gördüğümüz bazı adım ve hususlar bulunmaktadır. Gelecek Yurtdışı Eğitim ile geleceğin üniversite öğrencilerine yönelik bazı rehber adımlar…

  • Araştırma Yapın: İlk olarak hangi ülke ve hangi üniversitede ne okumak istediğinizi belirleyin. Yurtdışı Üniversite seçimlerinizi, program, üniversitenin global sıralaması ve ücretlerini göz önüne alarak değerlendirmenizi yapın.
  • Dil Yeterliliği: Dünyanın bir çok üniversitesi bir dil yeterliliği talep eder. Eğer İngilizce olarak eğitim hayatınıza devam etmek istiyorsanız TOEFL, IELTS gibi dil skorunuzu gösteren sınavlardan (6-6,5) bandında skor elde etmelisiniz. Başvuru Sürecinizden önce edemediyseniz üzülmeyin, Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak Yurtdışı Dil eğitimimizden ilk önce yararlanarak sonrasında üniversite işlemlerinize devam edebiliriz.
  • Başvuru Belgelerini Hazırlayın: Genellikle üniversite kurumları, transkriptler, özgeçmiş, niyet mektubu, referans mektupları gibi belgeleri başvuru sürecinde talep eder.
  • Finansal Planlama Yapın:  Yurtdışında sadece eğitim masrafınız değil insani faaliyetlerinizi, yaşamsal gerekliliklerinizi devam ettireceğinizi unutmayın ve yurtdışında üniversite eğitimi ve yaşamak için ne kadar bir maliyete ihtiyacınızın olacağını hesaplayın. Eğitim ücretleri, konaklama, yemek, ulaşım gibi masrafları unutmadan bütçe planı yapın. Ayrıca, "yurtdışında burslu üniversite okumak" için başvurabileceğiniz burs programlarını araştırın.
  • Başvurularınızı Tamamlayın: Araştırdığınız üniversitelere başvuruda bulunun. Bazı üniversiteler direkt başvuru kabul ederken, bazıları için aracı kuruluşlarla çalışmanız gerekebilir.
  • Vize Başvurusu Yapın: Kabul aldığınız ülkeye yönelik öğrenci vizesi başvurusunda bulunun. Eğer ülkenin Türkiye’ye yönelik bir muafiyeti varsa yapmanıza gerek kalmaz .Vize başvurusu sırasında genellikle bankada ülkenin görmek isteyeceği bir miktar para, sağlık sigortanız ve neden kabul edilmenize gerektiğine dair motivasyon içeren bir niyet mektubu talep ederler.
  • Konaklama Ayarlayın: Kabul aldınız ve vizeniz geldi. Artık gitme vakti… Uçaktan indiğiniz anda barınma ihtiyacınız doğmakta, üniversite yurtları, paylaşımlı evler veya özel yurtlar gibi konaklama için popüler seçenekleri size sunuyoruz ve ailenizle iletişim kurmanız için telefon sim kartınız gerekecek. Tüm bunlarla ilgili havaalanında sıcak bir karşılamayla hiçbir sorunu düşünmeden Gelecek Yurtdışı Eğitim Danışman ekibimize bırakıyorsunuz..
  • Danışmanlık Hizmeti Alın: Başvuru sürecinin karmaşıklığını deneyimli Gelecek Yurtdışı Eğitim Ekibiyle yürüterek ve sonrasında eğitim sürecinizi yalnız kalmadan birlikte devam için danışmanlık hizmetimizden faydalanın.

Önemli bir detay olarak yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen bu deneyimden en memnun şekilde ayrılmak isteyen bir öğrenci, farklı kültürlere açık olmalı ve insanlarla iletişimlerini korkmadan sürdürmelidir. İletişim becerilerini arttırmak hem eğitim alınan ülkeden memnun kılar hem de dil becerilerinizi geliştirir.

Yurtdışında üniversite eğitimi almaya karar verdikten sonra, mezuniyetinize kadar her aşamada size rehberlik ediyoruz. Geleceğinizi emin adımlarla planlamak ve kararınızı uygulamaya koymak için hiç beklemeden hemen bizimle iletişime geçin!