makedonyada-egitim-alabileceginiz-universiteler

Makedonya'da Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler

Son yıllarda Türk gençleri arasında yaygınlaşan yurtdışı eğitim talebi, Makedonya başta olmak üzere tüm Avrupa ve dünya ülkelerine yayılmaya başladı. Makedonya'da Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler adlı bu içeriğimiz, aslında Makedonya'da üniversite eğitimi almak isteyenler için kapsamlı bir rehber özelliğindedir. Eğitimin başkenti olarak ta bilinen Üsküp, Makedonya'nın en çok üniversitesine sahip şehridir. Manastır, Kalkandelen, İştip ve Ohrid gibi şehirlerinde de Makedonya'da Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler bulabilirsiniz. Aşağıdaki listede sizin için derlediğimiz en iyi 10 Makedonya Üniversiteleri listesini bulabilirsiniz:

  • Balkan Üniversitesi
  • Makedonya Mit Üniversitesi
  • Tetova Üniversitesi
  • Bitola Manastır Üniversitesi
  • Üsküp Amerikan Üniversitesi
  • Goce Delcev Üniversitesi
  • Struga Üniversitesi
  • Makedonya Fon Üniversitesi
  • Güneydoğu Avrupa Üniversitesi
  • Üsküp Kiril-i Metodi Üniversitesi

Makedonya’da Üniversite Eğitimi

Makedonya’da Üniversite Eğitimi almanız için onlarca neden sayabiliriz ama en önemli sebepleri sizin için listeliyoruz:

Ucuz üniversite Harçları: Lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı dil eğitim programlarının senelik harçları çok uygundur. Eğitim ücretlerinin yanı sıra konaklama, yeme içme ve sosyal giderler de Türkiye'ye göre çok daha avantajlıdır.

Çoklu Dil Eğitimi: Türkçe başta olmak üzere İngilizce, Rusça, Boçnakça, Arnavutça, Bulgarca ve daha bir çok lisansı eğitim sürecinde öğrenebilirsiniz. Yerel halkın çoğu bu lisanları bilmektedir. İletişim konusunda zorluk çekmezsiniz.

Karma ve Uluslararası Eğitim: Makedonya Üniversiteleri, Orta Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenci çekmektedir. Bu sayede uluslararası iletişim kurabilecek ve farklı kültürlerden yeni arkadaşlar edineceksiniz. Bu durum, eğitim sürecini daha eğlenceli kılacaktır.

Vatandaşlık ve Çalışma İzni: Üniversite eğitiminiz süresince, Makedonya'da çalışabilir ve masraflarınızı bu şekilde karşılayabilirsiniz. Ayrıca üniversite mezunu olduktan sonra çifte vatandaşlık hakkını kazanırsınız.

Makedonya en iyi üniversiteler

Yukarıda listelediğimiz Makedonya en iyi üniversiteler, aslında Makedonya'da Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler listesini de içeriyor. Bu üniversiteler, eğitim kalitesi açısından Avrupa'nın en iyileri arasındadır. Bu üniversitelerin çoğu; akademik kadroları ve nitelikli eğitim anlayışı ile öne çıkan eğitim kurumlarıdır. Bazı üniversitelerin uluslararası ödüllere sahip olduğunun da altını çizelim. Hangi üniversiteyi seçeceğiniz, bütçenize ve eğitim almak istediğiniz bölüme göre değişebilir.

Makedonya Üniversite Ücretleri 2024

Makedonya Üniversite Ücretleri 2024 yılında güncellenmiştir. 1000 Euro'dan başlayan fiyatlar, üniversitede okuyacağınız bölüme göre 4000 Euro'ya kadar çıkabiliyor. Ama genel olarak 1500-2000 Euro arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyatlar senelik üniversite ücretleridir. Barındama, yemek ve sosyal hayat giderlerini kapsamıyor. Makedonya'da Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler, fiyatlarını kontenjana göre belirlemektedir. Çok daha uygun fiyatlı olan üniversitelerin, diğer üniversitelere göre kalitesiz eğitim verdiklerini düşünmeyin. Bu fiyatlar, bazı kıstaslara göre değişebilmektedir ( Bölge, şehir, öğrenci kapasitesi, eğitim bölümleri vs gibi ). Üniversitelerin ilgili web sitelerinden net fiyatları öğrenebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bize yazabilir ve Makedonya üniversiteleri hakkında bilgi talebinde bulunabilirsiniz.