rusya-universiteleri3

Rusya üniversiteleri sundukları kalite ve gelişmiş düzeyi sayesinde birçok öğrencinin hayali haline gelmektedir. Eğer bu ülkedeki üniversitelerden birinde eğitim almak istiyorsanız belirlenen şartları eksiksiz bir şekilde yerine getirerek ilgili kurumda öğrenci olmaya hak kazanabilirsiniz.

Rusya’da Hangi Üniversitelerde Okunur?

Rusya üniversiteleri arasında eğitim alabileceğiniz birçok farklı seçenek vardır. Rusya ülkesinde bulunan üniversitelerden bazıları şu şekilde basitçe istelenebilir;

  • Pomorski Devlet Üniversitesi
  • Kuzey Federal Üniversitesi
  • Kuzey Devlet Tıp Üniversitesi
  • Astrahan Devlet Üniversitesi
  • Altay Devlet Teknik Üniversitesi
  • Altay Devlet Ziraat Üniversitesi
  • Belgorod Devlet Üniversitesi
  • Vladivostok Devlet Tıp Üniversitesi
  • Uzakdoğu Devlet Üniversitesi

Tercih edebileceğiniz tüm eğitim kurumlarını detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra size en iyi şekilde katkı sağlayacak üniversitenin istediği şartlarını yerine getirerek eğitiminize başlayabilirsiniz.

Rusya’da Üniversite Okumak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Eğer Rusya ülkesinde bulunan üniversitelerden birinde eğitim alacaksanız kurumun internet sitesi üzerinden belirtilen tüm şartlarına uyum sağlamanız gerekir. Bu aşamada genellikle öğrencilerden diploma, transkript, sağlık belgesi ve dil yeterlilik belgesi gibi evraklar talep edilir. Aynı zamanda kuruma ileteceğiniz motivasyon ve referans mektupları da başvuru sürecinde sizi bir adım ileriye taşıyacaktır.

Başvurunuzu ise belirlenen başvuru tarihini kaçırmadan yapmanız gerekir. Sonrasında olumlu ya da olumsuz bir şekilde dönüş almayı bekleyebilir, buna göre eğitim hazırlıklarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Rusya’da Üniversite Okumanın Avantajları

Rusya üniversiteleri eğitim almayı tercih eden öğrencilerine çeşitli avantajlar sunmaktadır. Öncelikle bu eğitim kurumları bünyesinde son derece kaliteli ve vizyonlu bir eğitim alacağınızı söylemek mümkündür. Eğitiminiz boyunca hem İngilizce hem de Rusça dillerine hakim olabilirsiniz. Böylece mezun olduktan sonra çalışma imkanınız bulunan kurum sayısı büyük ölçüde artacaktır.

Üniversiteler bünyesindeki sosyal etkinliklere katılım göstererek üniversite hayatınızı dinamik bir hale getirmeniz mümkündür. Eğitiminiz boyunca sizlere fayda sağlayacak birçok akademisyenle tanışabilir ve sizlere referans olmalarını sağlayabilirsiniz. Mezun olduktan sonra ise ister kendi ülkenizde isterseniz de başka bir ülkede çalışma hayatına kolay bir şekilde atılmanız mümkündür. Rusya ülkesinde üniversite eğitimi aldığınız için iş bulma konusunda sıkıntı yaşamanız mümkün olmayacaktır.

 

Rusya’da eğitim alma kararını verdikten sonra mezuniyetinize kadar her süreçte öğrencilerimizin yanında olmaktayız. Geleceğinizi birlikte emin adımlarla bugün şekillendirmek için bizimle iletişime geçin!