rusya-devlet-universitesinde-okumak3

Rusya devlet üniversitesinde okumak isteyen öğrenci sayısı her geçen gün daha fazla artmaktadır. Eğer bu yönde bir talebiniz varsa öncelikle hangi kurumda eğitim alacağınıza karar vermeli ve sonrasında tüm şartları eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz.

Rusya Devlet Üniversiteleri Hangileridir?

Rusya devlet üniversitesinde okumak istiyorsanız şu eğitim kurumlarını detaylı bir şekilde araştırmaya başlayabilirsiniz;

  • Moskova Devlet Üniversitesi
  • Moskova Devlet Teknik Üniversitesi
  • Moskova Devlet İnşaat Üniversitesi
  • Moskova Devlet Tıp Üniversitesi
  • Petersburg Devlet Madencilik Üniversitesi
  • Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi
  • Petersburg Pavlov Devlet Tıp Üniversitesi

Ülkede eğitim imkanı sunan tüm devlet üniversitelerini araştırdıktan sonra kararınızı verebilir ve başvuru tarihlerine göre başvuru sürecine başlayabilirsiniz. Bu üniversiteler bünyesinde aynı zamanda tercih edebileceğiniz birçok farklı bölüm de vardır.

Rusya Devlet Üniversitelerinde Nasıl Okunur?

Rusya ülkesinde bulunan devlet üniversitelerinde okuyabilmeniz için eğitim kurumlarının internet sitelerinde bulunan başvuru sayfasındaki tüm şartları yerine getirmeniz gerekir. Sizlere sunulan başvuru şartları ise her eğitim kurumuna bağlı olarak değişeceği için öncelikle okumak istediğiniz üniversiteye karar vermelisiniz.

Başvuru sürecinde sizden diploma, transkript, dil yeterliliği, vesikalık fotoğrafı gibi belgeler talep edilebilir. Başvurunuzun işleme alınması için bu süreçte kurumların sizden istediği tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde temin etmelisiniz. Başvurunuzu başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra belirtilen tarih aralığında sonuçların açıklanmasını bekleyebilirsiniz.

Rusya Devlet Üniversiteleri Sunduğu İmkanlar

Rusya devlet üniversitesinde okumak öğrencilere birçok avantaj dolu imkan sağlar. Rusya ülkesinde eğitim süreniz boyunca o ülkenin kültürü hakkında çeşitli bilgilere sahip olabilirsiniz. Böylece daha vizyon sahibi ve yenilikçi bir üniversite öğrencisi olmanız mümkün hale gelir. Eğitiminiz boyunca ise aldığınız kaliteli ders içerikleri sayesinde okuduğunuz bölümle ilgili birçok detaya hakim olabilir, mesleğinizi en başarılı şekilde icra edebilirsiniz.

Rusya ülkesinde üniversite eğitimi almak aynı zamanda ana dilinizin yanında en az bir dil daha öğrenme imkanına sahip olmanızı da sağlar. Böylece uluslararası birçok kurumda çalışma şansını da yakalayabilirsiniz. Mezun olduğunuzda ister kendi ülkenizde isterseniz de eğitim aldığınız ülkede meslek hayatınızı sürdürebilirsiniz.

Rusya’da eğitim alma kararını verdikten sonra mezuniyetinize kadar her süreçte öğrencilerimizin yanında olmaktayız. Geleceğinizi birlikte emin adımlarla bugün şekillendirmek için bizimle iletişime geçin!