yurtdisi-universite-egitimi-with-bgc

Üniversite okumak, liseden mezun olmuş her gencin hayalidir. Son dönemlerde yurtdışında üniversite eğitimi almanın avantajları da çokça öne çıkmaya başlamıştır. Özellikle Türkiye içinde özel üniversitelerin pahalılığı ve dil yetersizlikleri öğrencileri Yurtdışında Üniversite Eğitimi almaya yöneltmektedir. Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak öğrencilerin yurtdışı üniversite eğitimi almanın avantajlarını anlatarak, donanım ve kariyer sahibi olarak yurtdışında üniversite eğitimiyle mezun olmuş bireyler için çabalıyoruz.

Yurtdışında Üniversite eğitimi almak isteyen her öğrencinin kendine özgü soruları bulunur, fakat bize gelen başlıca sorular arasında; Yurtdışı üniversite diploması Türkiye’de geçerli mi? Sınavsız şekilde Yurtdışında okuyabilir miyim? Yurtdışında bir üniversiteden kabul aldım ama resmi prosedürleri bilmiyorum nasıl ilerlemem gerekli? Dil sınavında düşük aldım yine de yurtdışı üniversite eğitiminden yararlanabilir miyim? Gibi soruları süreç içinde yanıtlayarak yardımcı olacağız…

Peki Ya Yurtdışında Üniversite Nasıl Okunur

 YKS sürecinde test çözüp ders çalışmak gibi bir süreç öğrencileri ön plana çıkartırken, Yurtdışı Üniversite Eğitimi almak isteyen bir öğrenci için YKS şartı bulunamamaktadır. Fakat yurtdışında okumak isteyen bir öğrenci başvuru süreçlerinde kabul almak için nasıl ayrıcalıklı konuma gelebilir şimdi biraz onlardan bahsedelim…

Yurtdışında Üniversite okumanın temellerini lise de atmak hem uzun bir yolculuk hem de emin adımlarla ilerlemenizi sağlar özellikle ‘Lise Not Ortalaması’ ve ‘Eğitim Dili’ üzerine lise sürecinde yoğunlaşmak öğrencilerimizi birkaç adım öne geçirirken,  öğrencilerimizin lise sürecinde farklı alanlarda  katılacağı fuar, sempozyum, sosyal sorumluluk projeleri, uluslararası yarışmalar, ülke içindeki başarıları, spor alanlarında milli başarılar edinmeleri sayesinde öğrencilerin başvuru yaptıkları yurtdışı üniversitelerinde, başarılı izler bırakarak bu kabul oranlarını arttırmaları sağlanmaktadır.

Yurtdışında Üniversite Okumak için belli başlı kriterler önem arz etmektedir bunlar içinde; Lise not ortalaması (OBP), öğrencinin eğitim almak istediği ülke ve üniversite dair bütçe planları ve öğrencinin bireysel gelişimine dair yaptığı katkılar üniversite için önem teşkil etmektedir. Bu doğrultuda eğer bir öğrenci Almanya haricinde bir ülkede yurtdışı eğitimi almak istiyor ise YKS şartı bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin başvuru yaptıkları üniversite ve bölümleri ile mezun olduğu lisedeki ders başarıları da önemlidir çünkü yurtdışı üniversiteleri sınavsız olsalar bile mühendislik okumak isteyen bir öğrencinin sayısal ders başarılarını inceleyerek bölüme uygunluğuna dair karar verilirken, öğrencinin eğitim alacağı dile dair de belli başlı bir dil başarı puanı görmeleri gerekmektedir. Eğer dil puanınız yeterli değil ise öncesinde Yurtdışı Dil Eğitimine öncelik vermeniz çok daha doğru olacaktır.

Her şey tamam! Lise not ortalamamız, bütçe planımız, bireysel gelişimimiz, Dil puanımız…

Sıra mülakatta; mülakat aşamasında başvuru yaptığımız üniversitede tüm önemli aşamaları geçerek birkaç soru ile üniversite öğrenciyi tanımak ve başarılı bir öğrenci olduğunuzu aktarmanızı beklerler.

Yurtdışı Üniversite Eğitiminde Önemli Detaylar

Günlerce uğraşarak topladığınız evraklar, koşuşturmalar ve yaşadığınız o duygu karmaşası…

Üniversite başvuru sürecinizde yanlış veya eksik evrak veyahut başvuru tarihini kaçırmak öğrencilerin bir dönemlerinin heba olmasına neden olur, işte bunun olmaması için Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak tüm devletlerin üniversite başvuru süreçlerini titizlikle takip ederek öğrencilerimizin sıfır sorun ile tüm yoğunluklarını eğitimlerine vererek güzel bir döneme başlamalarını hedef alıyoruz.

Vize süreci, başvurunuza tam kabul alsanız bile üniversitenizin bulunduğu ülkenin Türkiye’ye özel inisiyatifi yoksa vize şartlarına çok dikkat etmelisiniz. Vize şartları ülkeden ülkeye değişirken vize evrakları için detaylı araştırma yapılarak başvurunun en az bir dönem önceden yapılması gerekmektedir.  Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak öğrencilerimizin Yurtdışı Eğitim kararı vermesinden itibaren, A’dan Z’ye tüm şartlarda öğrencimizin bu kararının sorunsuz bir şekilde doğru adımlarla ilerlemesine öncülük ederken, karışılacağınız vize problemleri, kültürel uyum sorunları, sim kart ve kalacak yer gibi ve diğer durumlarda yardımcı olarak, eğitim hayatınıza rehberlik etmenin gururunu yaşıyoruz.

Yurtdışında üniversite okuma kararı verdikten sonra, mezuniyetinize kadar her adımda öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmelerine yardımcı oluyoruz. Geleceğinizi birlikte güvenle oluşturmak için bugün bizimle iletişime geçin!