rusya-da-okumak-icin-yapilacaklar3

Rusya’da okumak için yapılacaklar bu yönde hedefleri bulunan öğrencilerin merak ettiği konular arasındadır. Sunulan şartlar her eğitim kurumuna bağlı olarak değişiklik gösterse de genel olarak belli başlı unsurları yerine getirerek bu kurumlarda eğitim almaya hak kazanabilirsiniz.

Rusya’da Okumak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Rusya’da okumak için yapılacaklar arasında birden fazla noktaya dikkat etmeniz gerekir. Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için tercih ettiğiniz eğitim kurumunun internet sitesinde başvuru ekranında gezinti yapabilirsiniz. Genel olarak Rusya ülkesinde bulunan eğitim kurumları öğrencilerden AIDS gibi sağlık raporları talep eder. Bunun yanı sıra ülkeye giriş yapmak için vize ve pasaport belgeleriniz de tam olmalıdır.

Tercih ettiğiniz kuruma diploma ve transkript belgelerinizi göndermeniz, talep doğrultusunda niyet ve referans mektubu da iletmeniz gerekir. Aynı zamanda Rusya ülkesindeki bazı üniversiteler sizden dil yeterlilik belgesi de isteyecektir.

Rusya’da Hangi Üniversitelerde Eğitim Alınabilir?

Rusya ülkesinde eğitim alabileceğiniz üniversitelerden bazıları şunlardır;

  • Belgorod Devlet Üniversitesi
  • Vladivoslok Devlet Ekonomi ve Servis Üniversitesi
  • Uzakdoğu Devlet Üniversitesi
  • Uzakdoğu Devlet Balıkçılık Teknik Üniversitesi
  • Kuzey Kafkasya Devlet Teknoloji Üniversitesi
  • Kuzey Osefya Devlet Üniversitesi
  • Vladimir Devlet Üniversitesi
  • Volgograd Devlet Tıp Üniversitesi

Ülke sınırları içinde eğitim alabileceğiniz tüm üniversiteleri detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra başvuru sürecine aktif bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Rusya’da Okumanın Sağladığı Faydalar

Rusya ülkesinde üniversite eğitimi alan öğrencileri ilk yıldan itibaren birçok avantaj karşılar. Eğitim süreniz boyunca üniversite bünyesindeki etkinlik ve aktivitelere katılarak sosyal becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda gördüğünüz İngilizce ve Rusça içerikli dersler sayesinde ana diliniz dışında farklı diller öğrenme imkanı da sizi bekleyecektir.

Mezun olduktan sonra okuduğunuz bölüm özelinde birçok şirkette ilgili departman için kolay bir şekilde iş bulabileceğinize emin olabilirsiniz. Uluslararası bir diplomaya sahip olmak bu noktada tüm avantajlarını gözler önüne serecektir. Hangi ülkede meslek hayatınızı başlatacağınız ise tamamen size kalmıştır.

Rusya’da okumak için yapılacaklar kapsamında şartları yerine getirdikten ve başvurunuz onaylandıktan sonra bu avantajlardan siz de yararlanabilir, parlak bir geleceğe sahip olabilirsiniz.

Rusya’da eğitim alma kararını verdikten sonra mezuniyetinize kadar her süreçte öğrencilerimizin yanında olmaktayız. Geleceğinizi birlikte emin adımlarla bugün şekillendirmek için bizimle iletişime geçin!