makedonya-universite-basvuru-tarihleri

Makedonya Üniversite Başvuru Tarihleri konusunda size rehberlik edecek olan bu rehber, Makedonya üniversitelerinin eğitim takvimini de içermektedir. Makedonya Üniversite Başvuru Tarihleri Mayıs ayında başlar ve Ağustos ayına kadar devam eder. Ama son ana kadar kalmamanızda fayda vardır. Genellikle kayıt işlemlerini Temmuz ayı içinde tamamlamanızı öneriyoruz. Çünkü olası bürokratik sorunlar her yurtdışı eğitim programında çıkabiliyor. Eğer bir danışmanlık firması ile bu işleri organize edeceksiniz, tüm belgelerinizi Mayıs ayının ilk haftasında hazırlamanız gerekir.

Makedonya Üniversite Başvuru Belgeleri

Makedonya'da üniversite eğitimi almak isteyenler, başvuru esnasında gereken belgeleri kayıt tarihinden önce hazırlaması gerekir. Makedonya Üniversite Başvuru Belgeleri listesi aşağıdaki gibidir.

  • Renkli apostilli ve noter tasdikli kimlik fotokopisi
  • Renkli apostiili ve noter tasdikli ikametgah belgesi
  • Lise diplomasınun aslı ve noter tasdikli, renkli apostilli belgesi
  • Lise mezuniyet transkriptinin orjinali ve noter tasdikli renkli apostilli örneği
  • 7 adet Biometrik fotoğraf ( pasaport fotoğrafı gibi)
  • Noter tasdikli ve renkli apostilli pasaport
  • Noter tasdikli ve renkli apostilli sağlık raporu
  • Resmi sağlık kuruluşunda renkli apostilli Eliza ve Aids için yapılan sağlık test raporu
  • Renkli apostiili ve noter tasdikli Taahhütname
  • Renkli apostilli ve noter tasdikli Nüfus kayıt örneği
  • Eğer bir danışmanlık firması ile çalışacaksanız, noter tasdikli ve renkli apostilli vekaletname
  • 1 yıllık Sağlık Seyahat Sigortası (Ayrı ayrı Türkçe ve İngilizce hazırlanan renkli apostilli ve noter tasdikli olması gerekir)
  • Öğrenci velisine ait olan gelir belgesi veya öğrencinin şahıs hesabında 6000 Euro bakiye

 

Makedonya Üniversite Başvuruları ne zaman başlıyor?

Aslında diğer ülkelerin çoğunda olduğu gibi, üniversite başvuruları Mayıs ayında başlıyor. Çünkü Makedonya Üniversite Başvuruları, üniversite eğitim ayı başlangıcı olan Eylül ayından önce tamamlanması lazım. Kayıt işlemi sonrasında vize başvurusu yapıyorsunuz ve süreci beklemeye başlıyorsunuz. Vize, genellikle 1 hafta içinde veriliyor. Vize işlemi öncesinde kayıt yaptırmanız önemlidir. Ağustos ayına kadar kayıtlar devam etse de, son güne kadar kalmayın. Eylül ayından önce yani kayıtlar başlamadan önce başvuru işlemini yapamazsınız. Bunun için Eylül ayını beklemeniz şarttır.

Makedonya Üniversiteleri ne zaman açılıyor?

Makedonya Üniversiteleri eğitim takvimi, Eylül ayının başlangıcıdır. Genelde ilk veya ikinci hafta üniversitelerde eğitim bağlıyor. Aslında Makedonya eğitim takvimi, Türkiye ile aynıdır. Üniversitelerin kayıt, açılış ve kapanış tarihleri genellikle benzerdir. Makedonya'da bazı üniversitelerin Ekim ayının ilk haftası açıldığını hatırlatalım. Makedonya üniversiteleri tatil dönemleri de Türkiye üniversiteleri gibidir. Sörmestri ve yaz tatilleri de aynı döneme denk gelmektedir. Üniversiteler başlamadan önce, mutlaka Makedonya Üniversite Başvuru Tarihleri ve belgelerini öğrenip işlemlerinize başlayın. Makedonya çok yoğun yabancı öğrenci talebi gördüğü için, işlemleri yavaş ilerleyebiliyor. Eğitim takvimini ve vize başvurunuzu baz alarak, Makedonya uçak biletinizi alarak üniversite okuyacağınız şehre gidebilirsiniz.