azerbaycanda-universite-okuma

Yurtdışında eğitim denince aklımıza tüm ülkeler gelirken yanı başımızda duran kardeş-komşu ülkemiz Azerbaycan'da Üniversite Eğitimi almanın avantajları, azerbaycan üniversitelerinin denklik süreçleri ve faaliyetler hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız.

Alanında uzman eğitmen ekip üyelerimiz ile Azerbaycan'da üniversite okumanın avantajlarını ve tüm püf noktalarını öğreneceksiniz. Azarbaycan'da üniversite okumanın avantajları dil ve kültürel benzerlikler, eğitim kalitesi, ekonomik avantajlar, Burs ve Destek Olanakları gibi imkanları da kapsamaktadır.

Neden Azerbaycan'da Üniversite Eğitimi?

Aslında Azerbaycan'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenci adaylarımızı herhangi bir sürpriz beklemiyor, eğitim kalitesi ve ekonomik avantajları ile bilinen Azerbaycan üniversiteleri. Türkiye ile kardeş ülkemiz olan Azerbaycan, ekonomik fiyatlar ile eğitim alınabilen ülkeler arasında bulunmaktadır. Eğitim maliyetlerinin haricinde yaşam maliyetleri de fazla olmayan kardeş ülkemizde okumak isteyen öğrencilerimiz için fırsat ülkeleri arasında yer almaktadır.

Azerbaycan'da üniversite okuduktan sonra aldığınız üniversite diplomasının tüm Türki Cumhuriyetlerde geçerli olması ayrı bir avantajdır. Azebaycan'daki üniversiteleri listeleyecek olursak eğer;

  1. Bakü Devlet Üniversitesi (Baku State University - BSU)
  2. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (Azerbaijan State University of Economics - UNEC)
  3. Azerbaycan Teknik Üniversitesi (Azerbaijan Technical University - AzTU)
  4. ADA Üniversitesi (ADA University)
  5. Azerbaycan Tıp Üniversitesi (Azerbaijan Medical University - AMU)
  6. Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (Azerbaijan State Oil and Industry University - ASOIU)
  7. Nahçıvan Devlet Üniversitesi (Nakhchivan State University - NSU)

Hepsi birbirinden farklı imkanlara ve programlara sahip olan üniversitelerde eğitim kalitesi Dünya genelinde bilinmiş ve duyulmuştur. Örneğin: Bakü Devlet Üniversitesi Education World Rankings (EWR) 19/20 sıralamasına göre 22. sırada yer almıştır.

Azerbaycan Üniversitelerine Kabul Şartları ve Başvuru Süreci

Eğer siz de Azerbaycan'da üniversite okumak istiyorsanız tam olarak doğru noktadasınız. Üniversitelerin kabul şartları, gerekli belgeler ve başvuru sürecini tüm titizliğiyle yöneten ekip arkadaşlarımız ile süreci birebir yönetiyoruz. Kafanıza takılan herhangi bir problemde birebir irtibatta olacağınız eğitmen arkadaşlarımız ile başvuru sürecini tamamlıyoruz.

Azerbaycan'da üniversite eğitimi alma kararını verdikten mezuniyetinize kadar her süreçte öğrencilerimizin yanında olmaktayız. Geleceğinizi birlikte emin adımlarla bugün şekillendirmek için bizimle iletişime geçin!