makedonya-universiteler-unirsite-kayit-ucretleri3

Makedonya'da üniversite okumak birçok gencin en büyük hayallerinden biri olarak biliniyor. Gelişmiş bir ülke olan Makedonya yabancı öğrencilere kaliteli bir şekilde eğitim görme imkanı sunuyor. Ülke içerisinde ise tercih edilebilecek birçok farklı üniversite seçeneği mevcut olduğu söylenebilir.

Makedonya Eğitim Alınabilecek Üniversiteler

Makedonya üniversite eğitimi alarak hayatınızda yeni bir kapı açabilir ve birçok farklı deneyim sahibi olabilirsiniz. Makedonya’da eğitim hakkınızın olduğu üniversiteler sundukları gelişmiş olanaklar sayesinde birçok gencin hayatını büyük ölçüde değiştirmeyi başarıyor. Üniversiteler bünyesindeki birçok akademisyen farklı alanlarda derslere girerek öğrencilerin refah düzeyini yükseltiyor.

Makedonya üniversiteler ise şu şekilde basitçe sıralanabilir;

  • Uluslararası Balkan Üniversitesi
  • Kiril Metodi Üniversitesi
  • Goce Delcev Üniversitesi
  • Üsküp Amerikan Koleji
  • Turizm ve Yönetimi Üniversitesi

İlgili üniversiteler bünyesindeki tüm dersler Makedonca dilinde verilmektedir. Birçok üniversite bünyesinde ise İngilizce hazırlık bölümü ve İngilizce dilinde birçok ders olduğu söylenebilir. Her okulun öğrencilerinden talep ettiği ücret ise birbirinden farklı özellikler gösterir. Üniversitelerle görüşme sağlayarak sunulan ücret bilgilerini kolay bir şekilde öğrenebilir ve geleceğinizi yönlendirebilirsiniz. Makedonya ülkesinde tercih edebileceğiniz birçok kolej de vardır. Okullar üzerinde gerekli araştırmalarınızı tamamladıktan sonra kolay bir şekilde bu kurumlarda eğitim görmeye başlayabilirsiniz.

Eğitiminizi Makedonya’da Tamamlayın

Makedonya üniversiteleri sahip olduğu gelişmiş eğitim anlayışıyla ön plana çıkar ve bu nedenle birçok öğrencinin ilk tercihi haline gelir. Üniversitelerin köklü geçmişleri ve sahip oldukları fakülte sayısının çeşitliliği sayesinde birçok öğrenci bu eğitim kurumlarında üniversite eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayabilir. Eğer eğitim ücreti konusunda herhangi bir endişeniz yoksa ülke bünyesinde yer alan birçok kolejde de eğitim almayı tercih edebilirsiniz.

Bu üniversiteleri tercih etmek eğitim hayatınızın bir kısmının Makedonya’da geçmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda bu sayede Makedonca ve İngilizce dillerinizi de büyük ölçüde geliştirebilirsiniz. İlgili üniversiteler yüksek standartlara sahip eğitimleri ile kişilerin ufuklarını genişletmesine de yardımcı olur. Okullar tarafından sunulan makul fiyatlar sayesinde birçok öğrenci kolay bir şekilde bu ülkede eğitim görmeyi tercih edebilir. Mezun olduktan sonra ise eğitim gördüğünüz okul sayesinde birçok kazançlı iş fırsatıyla karşılaşmanız mümkündür. Bu kurumlarda eğitim alarak diploma sahibi olmanız sizlere çeşitli avantajlar sağlayabilir.

Makedonya’da Üniversite Okumak İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Makedonya üniversite başvuru şartları da eğitimini bu doğrultuda tamamlamak isteyen kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Bu noktada üniversite eğitimi almanız için son derece basit şartlar sunulduğunu söylemek mümkün. Makedonya’da yer alan üniversiteler bünyelerinde eğitim almanız için siz değerli öğrencilere herhangi bir sınav şartı sunmamaktadır. Eğer lise eğitiminizi başarıyla tamamladıysanız tercih ettiğiniz üniversiteye başvurmak için hazırsınız demektir.

Eğer bu üniversitelerden herhangi birine yatay geçiş yapmak isterseniz bu durum da son derece mümkündür. Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin de herhangi bir şekilde sınava girmesine gerek yoktur. Yalnızca almanız gereken derslerin tercih ettiğiniz üniversite bünyesinde de veriliyor olması bu kararınızı yerine getirmeniz için son derece yeterlidir. İlgili üniversitelerde yer alan bölümlerin bazıları şu şekilde listelenebilir;

  • Hukuk
  • Tıp
  • Diş Hekimliği
  • Eczacılık
  • Hemşirelik
  • İşletme
  • Mimarlık
  • İnşaat Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği

Hangi bölümü okumak istediğinize karar verdikten sonra üniversiteler bünyesinde bölüm araştırması yapmaya başlayabilirsiniz. Birçok bölüm bünyesinde dilinizi geliştirebilmeniz için kaliteli bir şekilde verilen yabancı dil dersleri de mevcuttur. Dilerseniz göreceğiniz derslerin içeriklerine de göz atarak detaylı şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer kafa karışıklığı yaşadığınız bir durum varsa Gelecek Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hakkında iletişime geçebilirsiniz.