rusya-mimarlik-egitimi3

Rusya mimarlık eğitimi almak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını yerine getirdikleri taktirde ilgili kurumlarda eğitim almaya hak kazanabilir. Eğitim alanında ön plana çıkan Rusya ülkesinde tercih edebileceğiniz birçok mimarlık fakültesi bulunmaktadır. Bu fakülteleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra kararınızı verebilirsiniz.

Rusya’da Nasıl Mimarlık Eğitimi Alınır?

Rusya mimarlık eğitimi almanız için öncelikle hangi eğitim kurumlarında aktif bir şekilde mimarlık fakültesi olduğunu bilmeniz gerekir. Bu eğitim kurumlarından bazıları şu şekilde listelenebilir;

  • Moskova Devlet İnşaat Üniversitesi
  • Petersburg Devlet İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi
  • Kazan Devlet İnşaat Üniversitesi
  • Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi
  • Astrahan Devlet Teknik Üniversitesi
  • Petersburg Devlet Madencilik Üniversitesi
  • Kuban Devlet Teknoloji Üniversitesi
  • Nijniy Novgorod Devlet İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi
  • Ural Federal Üniversitesi

Rusya’da Mimarlık Eğitimi Alma Şartları

Rusya ülkesindeki eğitim kurumlarında mimarlık eğitimi almak istiyorsanız öncelikle hangi eğitim kurumunu tercih edeceğinize karar vermelisiniz. Bu noktada birtakım faktörler kararınızı verme üzerinde etkili olacaktır. Sonrasında eğitim kurumunun internet sitesine giderek tüm başvuru aşamalarını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Mimarlık eğitimi alabilmeniz için sizden diploma, transkript, sağlık raporu, niyet mektubu, referans mektubu gibi belgeler talep edilecektir. Başvuru tarih aralıklarına da dikkat ederek tüm şartları yerine getirebilir ve sonrasında ilgili kurumdan olumlu ya da olumsuz bir dönüş almayı bekleyebilirsiniz.

Rusya Mimarlık Eğitimi Almanın Avantajları Nelerdir?

Rusya mimarlık eğitimi almak sizlere hem eğitim hayatınızda hem de mezun olduktan sonra birçok avantaj sağlayacaktır. Üniversite hayatınız boyunca kaliteli bir şekilde mimarlık dersleri alabilir ve kendinizi meslek hayatına iyi bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Üniversite bünyesindeki aktivite ve etkinlikler ise eğitim sürecinin son derece sosyal geçmesini sağlayacaktır.

Mezun olduktan sonra sahip olduğunuz diploma bünyesinde birçok farklı ülkede iş bulma fırsatını yakalayabilirsiniz. Birçok öğrenci bu nedenle mezun olduktan sonra meslek hayatına Rusya’da devam etmeyi tercih edebilir. Eğitiminiz boyunca Rusça ve İngilizce dillerine hakim olacağınız için iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağınızı söylemek mümkün. Bu özellikler doğrultusunda son derece başarılı bir mimar olma hakkını elde edebilirsiniz.

Rusya’da eğitim alma kararını verdikten sonra mezuniyetinize kadar her süreçte öğrencilerimizin yanında olmaktayız. Geleceğinizi birlikte emin adımlarla bugün şekillendirmek için bizimle iletişime geçin!