yurt-disinda-nasil-universite-okurum

Yurtdışında üniversite okumanın avantajlarını saymakla bitiremeyiz ama birkaç cümle ile verecek olursak daha ayrıcalıklı bir konumda yer edinmenizi sağlarken, Türkiye’de okumanın maliyetine denk rakamlarla yurtdışı deneyimi yaşarken dilinizi geliştirerek iş dünyasında daha çok seçilmenizi sağlayabilir. Her sene neredeyse birçok öğrenci İngiltere Amerika gibi eğitimde üstün farklılıklar gösteren ülkeleri tercih ederken. Balkan ülkelerinden Kuzey Makedonya ve Bosna-Hersek üniversiteleri, Türkiye’ye yakınlığı ve gelecek dönemdeki vatandaşlık almak isteyen öğrenciler için önemli kriterler teşkil etmektedir.


Yurtdışında Üniversite Okumanın Şartları Nelerdir?

Yurt dışında üniversite eğitimi almak için öğrencilerin belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi öğrencinin İngilizce seviyesinin yeterli seviyede olması yani TOEFL VE IELTS skorlarının geçerli skorlarda olması gerekmektedir. Yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencinin en düşük 70 lise ortalamasına sahip olması önem teşkil etmektedir. Yurtdışında üniversite okumak için yaptığınız başvurularda dil skorlarına ek olarak İngilizce okuma, yazma, matematik, geometri, kompozisyon yazma ve yorum yapma becerilerini ölçen SAT skorunuzun olması kabul almanızda açık ara avantaj sağlamaktadır. Yurtdışı için bir burs alma planınız varsa kurumlar sizden aktif, sosyal ve özel yeteneklerinizin olmasını beklemektedir. Örnek olarak, spor veya sanat alanında başarıları öğrencinin burs almasında etkili farklılık olabilmektedir. 
Eğer bir öğrenci tüm bu koşulları sağlıyorsa ön kabul almaktadır sonrasında üniversite gerekli durumlarda öğrenci ile görüntülü online görüşme yaparak öğrencinin hedef ve idealleri konusunda bilgi sahibi olarak, kabul alması için ne kadar istekli olduğunu üniversite çalışanına göstermelidir.

Yurtdışı Eğitim Kayıt İçin Istenen Evraklar Nelerdir?

  • Lise diploması (yüksek lisans için en az 2.5 ortalama ve üniversite diploması)
  • Pasaportunuzun Noter onaylı aslı
  • Vesikalık Resimler
  • İngilizce Transkript
  • Online veya fiziksel başvuru formu
  • Neden yurtdışı üniversite eğitimi istediğiniz ve kendinizi tanıtacağınız Motivasyon mektubu
  • İngilizce yazılmış lise öğretmeniniz veya üniversite hocanızdan referans mektubu
  • Mali hesap dökümleri ve bloke hesap işlemleri
  • İngilizce Dil sınavı skorlarınız
  • isteğe bağlı olarak İngilizceye hâkim olduğunuzu göstersen SAT veya ACT sınavı

Bu evrakları hazırlamanız ve yurtdışı üniversite başvurularınızı erkenden başlatmak kabul edilme oranlarınızı arttıracaktır. Erken karar verme durumuna yurtdışı üniversiteler sahip oldukları için bu tür ayrıcalıklar ile öğrencileri kabul edebilirler. Çünkü erken başvurmak kabul edecek görevliye dosyanızı incelemesin için uzunca zaman ayıracaktır. Başvuruların yoğun olduğu dönemde evrak göndermek, görevlilerin dosyanızı incelemesi için az zaman ayırmasına neden olacak ve önemli detayların atlanmasına neden olacaktır.

Yurtdışı Üniversite Motivasyon Mektubu Nasıl Yazılır?

Yabancı üniversitelere başvuru aşamasında göndereceğiniz motivasyon mektuplarına çokça önem verirler çünkü bu mektup onlar için ikna edici kabiliyete sahip olduğunuzu ve İngilizceye hakimiyetinizi ölçecekleri ilk adımdır. Motivasyon mektubunu yazarken ilk önce kendinizi detaylı şekilde tanıtınız, sonrasında neden yurtdışında eğitim almak istediğinizi gerekçeleriyle ve ne tür ayrıcalıkları olduğu için istediğinizi belirtiniz. Bu seçtiğiniz üniversiteyi sizin için özel kılan durum nedir anlatınız ayrıca başvurunuz bölümün sizin için anlam ve önemini anlatarak alanınızla ilgili varsa gelecek planlarınızı anlatınız. Eğitim geçmişinizden detaylı şekilde bahsederek varsa okul dışı projeleriniz, stajlarınız ve isteğe bağlı katıldığınız gönüllülük projelerinden bahsediniz. 
Elde ettiğiniz belgelerin eğer kurum ve eğitiminiz İngilizce eğitim olacak ise gönderebilirsiniz fakat eğer kabul aldığınız üniversitenin resmi dili başka ise noter onaylı mütercim tercümanlar aracılığı ile söz konusu yabancı dile çevrilmesi gerekebilir. Bazı üniversiteler İngilizce evrak kabul ederken, bazıları etmeyebilir bu konu gözden kaçmaması gereken önemli bir meseledir.

Yurtdışı Üniversite Eğitimi Için Kabul Adım Sonrasında Ne Yapmalıyım?

Başvuru sürecinin karmaşıklığı ve çok fazla gerekli gereksiz bilgiler ile stres içinde bir süreç yürütmeden, Gelecek Yurtdışı Eğitim Danışmanları sayesinde kabul sürecinizi bir bulut kadar hafif geçirdiniz ve üniversite kabulünüzü kutlama aşamasına geçebiliriz…
Kutlama aşamamızı çok uzun tutmayarak hızlıca ülkenin vize prosedürlerine göz atarak eğer ülkemize yönelik bir muafiyet yok ise pasaportumuzu Türkiye NVİ adresinden gerekli harcı yatırarak pasaportumuzu elimize aldıktan sonra öğrenci vizesine başvuru yapıyoruz. Bu vize sürecinde öğrencimiz ve Gelecek Danışmanınız birlikte yürüterek gerekli sigortalar, hesap dökümleri, sponsor yazıları ( öğrencinin ülkedeki geçimi kim tarafından sağlanacak), uçak biletleri ve yurt dışı çıkış işlemlerini rahatça yürütüyoruz. 
Seyahat belgelerinizi tamamladıktan sonra barınma ihtiyacınız için ev, yurt yada kiralık oda konusunda karar verdikten sonra gerekli adımlara zaman kaybetmeden başlamalısınız. Yurtdışı eğitim sürecinize maddi olarak tam hazır bulunmalısınız çünkü herhangi bir aksama olmaması için bu adıma dikkat edilmelidir. Bu adımlardan sonra sadece bavulunuzu almak ve havaalanına gitmek geriye kalan oluyor.

Gelecek Yurtdışı Eğitim ile Yurtdışında nasıl üniversite okurum sorunuzun cevaplarını daha detaylı öğrenmek için İstanbul ofisimize bekliyoruz. Yurtdışında üniversite okuma kararı verdikten sonra mezuniyetinize kadar her adımda yanınızda olarak geleceğinizi şekillendirmenize yardımcı oluyoruz. Geleceğinizi birlikte sağlam adımlar ile oluşturmak için bugün bizimle iletişime geçin!