yurtdisi-universite-egitimine-basvuru-nasil-yapilir

Her yıl Türkiye’de binlerce öğrenci yurtdışında üniversite okumak için başvuru yaparken, üniversiteler de dünyanın 208 ülkesinden başvuru almaktadır. Bu kadar yoğun bir başvuru sürecinde Gelecek Yurtdışı Eğitim öğrencilerine sağladığımız avantajlı başvuruları sayesind önceliğe sahip olurken başvuru adımlarımızı öğrencilerimiz ile birlikte emin adımlar atarak büyük titizlikle yürütmekteyiz.

Titizlikle yürütülmeyen başvuruların sonuçlarını öğrencileri ve aileleri üzdüklerini bilmekle birlikte, vakit ve nakit kaybına neden olurken, başarılı öğrencilerin iyi üniversiteye yerleşmesine engel teşkil etmektedir. Yurtdışı Üniversite eğitimine başvuru süreci karmaşık görünse de Gelecek Yurtdışı Eğitim Danışmanları ile kolay hale gelmektedir. Öğrencilerimiz için önemli gördüğümüz detaylardan birisi başvuruyu yapmak değil, başvuruya olumlu dönüş sağlayacakları kriterlere sahip olmalarıdır.

Yurtdışı Üniversite Eğitim Başvurularında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

An image depicting the experience of studying at a university abroad. Show a diverse group of international students in a modern university setting, with landmarks from different countries in the background. Include elements like students interacting, studying, and enjoying campus life. The atmosphere should be vibrant and welcoming, with a mix of cultural elements to highlight the global experience.

Yurtdışında eğitim almak için öğrencilerimizin belli başlı kriterlere sahip olması gerektiğinden bahsetmiştik. Bunlardan ilki lisede oluşmaya başlayan Yurtdışı Üniversite Eğitim temellerinin sağlam atılması, yani Lise Ortalaması(OBP), şimdi biraz OBP’yi üniversiteler ve ülkeler bazında detaylandıralım… 

Örnek olarak İngiltere’yi verecek olursak; burada okumak isteyen bir ‘prospective students’ olarak adlandırılan aday öğrencilerin not ortalaması en düşük 70 olmalıdır, fakat bu demek değildir ki 68 OBP puanına sahip birisi okuyamaz. İngiltere bunun için ‘Foundation Programı’ denilen üniversiteye geçiş için yapılan bir üniversiteye hazırlık programıdır. Foundation programına katılarak ek bir yıl buraya vererek ertesi yıl üniversite eğitimine devam edebilirsiniz.

OBP Puanım 70-75 arası Foundation programa Gerek kalmadan nereleri tercih edebilirim diye sorar gibisiniz... Polonya, Macaristan, Makedonya, Çekya, ABD, Kanada gibi ülkeleri tercih edebilirsiniz ama burada artık öğrencimizin ilk olarak hangi programı okumak istediğini ve hangi ülkeyi istediğini bilmemiz gerekir. Not ortalaması ve programı belirledikten sonra artık üniversiteler bizim önümüze çıkacaktır.

Yurtdışı üniversite başvurunuzda bir diğer basamak olan kontenjan, üniversitelerin belli başlı kontenjanları olur ve ortalamanız 70 olsa bile kabul alamayabilirsiniz çünkü kurumlar kendi kalitelerini korumak için doğru zamanda yüksek ortalama ile başvurmuş adayları önce alarak kontenjanını kapatabilir.

Bir diğer faktör olan Dil puanı, dünya sıralamasında hakim olan çoğu üniversite resmi bir dil skoru istemekte ve bu skor en düşük 6.00 IELTS olarak belirlenmiştir ancak bu dil skorunuzun istediğiniz bölüme göre değişebileceğini unutmayın örneğin mühendislik bölümü için bazı üniversiteler 6,5 IELTS puanı isterken, Tıp bölümü için 7.00 isteyebilirler.

Biz burada Gelecek Yurtdışı Eğitim olarak öğrencimizin geleceğini şekillendirirken bu süreçte çok yakından ilgileniyoruz, isteklerini net şekilde ifade edip anlatmasını sağlıyoruz, öğrencimizin başarılı olduğu alanlar ve bölümler ile hayatını şekillendiren bir yol haritasını birlikte çiziyoruz.

Dil Sınavlarında nelere bakmalıyız?

Yurtdışı Üniversite eğitimi başvuru sürecinde amaç ve hedefler daima başarı olsa da, dil sınav sonuçlarının bir geçerlilik sürelerinin olduğunu unutmamalısınız. Yani, 11.sınıfta IELTS sınavına hazırlanan bir öğrenci sene başında sınava girmektense, 11.sınıf sonunda sınava girmesi dil sonucunun 12.sınıfta üniversite başvuru senesinde kullanılmasına neden olacak ve sonrasında 1 yıl daha geçerli olacaktır.

Öğrencilerimize verdiğimiz en büyük tavsiye eğer lise sonrasında yurtdışı üniversite eğitimine devam etmek istiyorlarsa 9.ve 10.sınıf süresinde İngilizcelerini yeterli düzeye getirmeleridir

Yurtdışı Üniversite Başvuru Tarihleri Nasıl Belirleniyor?

Yurtdışı üniversitelerinde YKS şartı olmadığı için Türkiye’de ki gibi sınav, sonuç, tercih dönemi olmamaktadır. Üniversitelerin başvuru başlangıç dönemi ve son kayıt dönemleri olmakta ve ülkelere göre değişmektedir.

İngiltere’de kayıt dönemi genellikle Kasım ayı gibi başlarken UCAS denilen sistem üzerinden başvurmaları beklenir. ABD ve Kanada özelinde Ekim-Ocak veya Ekim-Şubat ayları şeklinde değişkenlik gösterebilir. Polonya da Ocak-Şubat ayları gibi başvurular başlarken yaz ortalarına doğru bitmektedir. Asıl amaç bu süre zarfında gerekli belgeleri başvurulan Üniversite ile diyalog halinde kalarak iletmek ve süreci takip etmektir. Ayrıca Erken başvuru yaparak tam kabul aldığınızda ön ödeme yaparak kontenjan sorunundan etkilenmeyebilirsiniz.

Sürecin işleyişi olarak; belgelerin toplanması, belgelerin teslim edilmesi, üniversite tam kabulü, ön ödemenin yapılmasıyla garantilemiş olursunuz.

Tüm bu karmaşık gözüken sürecin doğru bir şekilde yürütülmesi için, yurtdışında üniversite okuma kararı verdikten sonra mezuniyetinize kadar her adımda yanınızda olarak geleceğinizi şekillendirmenize yardımcı oluyoruz. Geleceğinizi birlikte güvenle oluşturmak için bugün bizimle iletişime geçin!