makedonyada-sinavsiz-tip-okumak

Makedonya'da sınavsız tıp eğitimi alma imkanının olması birçok öğrenciyi ilgili üniversitelerde okumaya teşvik ediyor. Alacağınız eğitim için sınav şartı olmaması ise başvuru sürecini çok daha kolay bir hale getiriyor. Eğer böyle bir gelecek planınız varsa ilgili üniversiteleri araştırmaya başlayabilirsiniz.

Makedonya’da Nasıl Sınavsız Tıp Eğitimi Alınır?

Makedonya tıp eğitimi sınavsız seçeneği sayesinde birçok öğrenci bu eğitimi yurtdışında kaliteli bir şekilde tamamlamaktadır. Makedonya ülkesindeki üniversiteler bünyesinde bulunan bu eğitim fırsatı öğrencilerin kendileri için parlak bir gelecek planlamasını sağlıyor. Üniversitelerin köklü bir tarihe sahip olması ve öğrencilere sunduğu olanaklar ise göz ardı edilemeyecek bir düzeye sahip. Eğer üniversiteden istediğiniz puanı alamadıysanız ya da başka bir nedeniniz mevcutsa Makedonya’daki üniversiteler bünyesinde sınavsız bir şekilde eğitim görmeyi tercih edebilirsiniz.

Makedonya tıp eğitimi nasıl alınır diye merak ediyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle Makedonya’da bulunan üniversiteleri araştırmakla başlayabilirsiniz.
  • İlgili üniversitelerin bünyesinde hangi bölümlerin olduğuna bakabilirsiniz.
  • Üniversitenin resmi sitesine giriş yaparak sınavsız bir şekilde tıp okumak için başvurunuzu gönderebilirsiniz.

Bu noktada başvuru tarihlerini de kaçırmamanız gerekir. Alacağınız eğitim bünyesinde 1 yıl da hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Buna bağlı olarak eğitiminizi 7 yıl içinde başarıyla tamamlayabilirsiniz. İlgili üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra Türkiye’ye dönerek meslek hayatınıza burada dilediğiniz gibi başlayabilir ya da devam edebilirsiniz. Başvurunuz ise yetkili kişiler tarafından görüntülenecek ve sizlere uygun yanıt verilecektir.

Makedonya Sınavsız Eğitim İmkanı

Makedonya'da sınavsız tıp için yapılacaklar arasında yalnızca başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır. Eğer Makedonya’da yer alan üniversitelerden birinde tıp eğitimi almak istiyorsanız herhangi bir şekilde sınava girmenize gerek yoktur. Bu eğitim imkanı için yalnızca lise mezunu olmanız yeterlidir. Eğitiminizi tamamladıktan sonra ise birçok farklı iş fırsatıyla karşılaşabilirsiniz. Uluslararası bir diplomaya sahip olacağınız için bu eğitim seçeneği beraberinde birçok avantajı da getirecektir. Makedonya birçok ülkeyle kıyaslandığında ekonomik özellikler taşıdığı için rahat bir öğrencilik hayatı geçirmeniz son derece mümkündür. Makedonya’da tıp okuyabileceğiniz üniversiteler şu şekilde listelenebilir;

  • Kiril Metodi Üniversitesi
  • Goce Delcev Üniversitesi

Bu üniversiteler ile iletişime geçtikten sonra başvuru aşamasını geçebilir ve ilgili kurumdan yanıt gelmesini bekleyebilirsiniz. İlgili kurumlarda tıp eğitimi almanız için ise uygun fiyatlarla karşılaşmanız mümkündür. Bu üniversitelerde Makedonca eğitim alabileceğiniz gibi dilerseniz İngilizce dilinde de eğitim almayı tercih edebilirsiniz.

Dilerseniz kurumların duyurularını takip ederek bazı zamanlarda sunulan burs olanaklarını da değerlendirebilirsiniz. Bu sayede kurumlarda ücretsiz bir şekilde eğitim görmeniz mümkün hale gelir. Bu üniversitelerde eğitim almak isteyen kişilerin ise Ocak ve Ağustos ayları içerisinde başvurusunu eksiksiz bir şekilde tamamlaması gerekir. Kurum tarafından eğitim almaya hak kazanan kişiler özenli bir şekilde seçilmektedir.

Makedonya Tıp Eğitimi

Makedonya tıp eğitimi bünyesinde barındırdığı fırsatlar sayesinde birçok gencin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Bu sayede birçok öğrenci eğitim hayatını kaliteli bir şekilde tamamlar ve uzman akademisyenler tarafından etkili dersler görür. Böylece eğitim hayatınız boyunca hem İngilizce hem de Makedonca dillerinizi de büyük ölçüde geliştirebilirsiniz. Öğrendiğiniz diller mezun olduktan sonra iş hayatınızda da sizlere çeşitli fırsatlar sunacaktır. Okullar bünyesinde verilen kaliteli eğitim sayesinde son derece başarılı bir doktor olabilirsiniz. Meslek hayatınıza Türkiye’de devam edebileceğiniz gibi aynı zamanda dilerseniz eğitiminiz devam ederken Türkiye’ye yatay geçiş yapmanız da mümkündür. Eğer sınavsız bir şekilde tıp eğitimi almak hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz Gelecek Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı hizmetinden dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz.