Yurtdışı şirket kuruluş hizmetleri pek çok kişi tarafından araştırılan bir konudur. Hem dış pazara açılmak hem de yurtdışında bir hayat kurma imkanına sahip olmak düşüncesi iş insanlarına cazip gelebilir. Yurtdışındaki rekabet dolu ortamda işlerini bir şirket kurmak ve o şirketi ayakta tutmak hem çaba hem de iyi bir plan ister. Bu hamleyi yapmayı düşünen kişiler yurtdışında şirket kurma ile ilgili desteğe ihtiyaç duyabilirler. Bu konu ile ilgili merak edilen önemli bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Yurtdışı şirket kuruluşu ve farklı pazarlarda ve farklı ülkelerde varlığını sürdürebilmesi şirketin büyümesi ve gelişimi için çok önemlidir. Gelir çeşitliliğini arttıran, farklı atılımlar içerisinde olan ve yerinde saymayan şirketler rakipleri arasında öne çıkabilir. Farklı bir ülkede kurulan şirket bir nevi bir B planıdır. Var olan bir diğer şirketin zarar etmesi durumunda bu zarar şirketin farklı bir pazardaki varlığı ile kapatılabiilir. Yurtdışında şirket kurmanın belirli evrak takibi süreçleri ve şartları vardır. Öncelikle hangi alanda hizmet veren bir şirket kuracağınızı belirlemelisiniz. Bu şirket bir ürün ya da hizmet sunacaksa bununla ilgili araştırmalar yapmak ve lojistik ağ, ürün maliyetleri, üretim süreçleri gibi durumları tam olarak öğrenmek önemlidir. Şirketinizin hizmet vereceği sektörün o ülkedeki durumu, şirketi kuracağınız kentteki arz ve talep durumu da şirket kurma sürecinde önemlidir. Pek çok ülke yabancıların şirket kurmasına izin veren bir hukuk sistemine sahiptir. Şahıs şirketi anonim ya da limitet şirket kurmak için belirli şartlar vardır ve bu şartları sağlamak yeterlidir. Şirketin kuruluşu için o ülkede bir banka hesabınızın olması, vergi numarası almanız, ticaret siciline kayıt olmak, istenen belgeleri noterden tasdik ettirmek ve benzeri adımları izlemelisiniz. Şirket kuracak kişi ya da kişilerin adli sicilinin temiz olması da şirket kurabilmenin koşullarından biridir.
Yurtdışında şirket kurarken dikkat etmeniz gereken pek çok nokta vardır. Yurtdışında şirket kurarken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
Daha önce yurtdışında yaşam ve iş hayatı deneyimi olmayan kişiler başta olmak üzere kendi ülkesi dışındaki bir yerde şirket kurmak isteyen kişilerin bir danışmanlık şirketinden destek alması süreci çok kolay hale getirebilir.
Yurtdışı şirket açılışında gerekli evraklar ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak pek çok ülkenin ortak paydada buluştuğu bazı evraklar ve şartlar vardır. Bu evraklar ve şartlar şu şekilde sıralanabilir:
Yurtdışı şirket açılış maliyetleri ülkeden ülkeye ve sektöre göre değişkenlik gösterir. Şirket tipi de maliyeti etkileyen bir faktördür. Bazı ülkeler genç ve çalışan nüfusu desteklediğinden yatırımcılara kolaylıklar sağlamaktadır bazı ülkelerde ise maliyetler daha yüksektir. Şahıs şirketi kurmak en düşük maliyetli şirket biçimidir ancak anonim şirket ya da limitet şirket kurmak isterseniz maliyet artacaktır. Maliyet hesabına vergileri, harçları, avukatlık hizmetlerini ve şirket için yapacağınız fiziksel yatırımları da katmalısınız. Gelecek Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak yurtdışında şirket kurma süreçleri hakkındaki tecrübelerimizle sizlere destek olmak isteriz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.