yurtdisi-oturum-izni

Yurtdışı Oturum İzni

Yurtdışı oturum izni herhangi bir sebepten dolayı başka bir ülkeye yerleşmeye karar veren kişilerin alması gereken izinlerdir. Bu izinler kısa süreli ve süresiz olarak farklı şekillerde sunulabilir ve çeşitli şartlara tabidir. Örneğin Almanya’da bir süredir yaşıyorsanız ve oturum izni almak istiyorsanız 3 ila 5 yıl arasında bu ülkede yaşayıp  bu süreç içerisinde gerekli şartları da yerine getirmiş olmalısınız. Bu sayede süresiz oturum izni almanız mümkündür. Çoğu Avrupa ülkesinde de benzer prosedürler vardır. Süresiz oturum izni aldıktan sonra sürekli oturum izninizi düşünmek ya da bu izni uzatmak için başvurularda bulunmanıza gerek kalmaz. Ayrıca bazı ülkelerde süreli oturma izinlerinde kişilerin belirli bir yerde ikamet etme şartı vardır. Ancak süresiz oturum aldıktan sonra ülke içerisindeki herhangi bir yerde yaşayabilirsiniz. AB süresiz oturum izni aldığınız takdirde Avrupa Birliği’nde yer alan tüm ülkelerde oturum izni alma şansınız olur.

Yurtdışı Oturum İzni Danışmanlığı

Yurtdışı oturum izni danışmanlığı oturum almak istediğiniz ülkenin şartlarını ve gerekli evrakların hazırlık sürecini bilen bir danışmanlık şirketi ile çalışmanıza olanak sağlar. Bu sayede süresiz oturum almayı istediğiniz ülkedeki prosedürleri tam olarak yerine getirebilirsiniz ve güvenilir bir şirket ile çalıştığınız takdirde kaygı duymanıza gerek kalmaz. Başvuracağınız oturum izni için family visa, start-up visa, global talent visa, ve benzeri türlerde vizeler hazırlanabilir.  Hangi başvuru şeklinin ve hangi evrakların sizin gereksiniminiz olduğunu danışmanlık şirketiniz sizin için araştıracak doğru şekilde süreci takip edecektir. Danışmanlık şirketinin yapabileceği işlemler arasında oturum başvurusunun yapılması, çalışma izni ile ilgili belgelerin hazırlanması, vatandaşlık ile ilgili başvurular, gerekli dilekçelerin ve formların hazırlığı, kimlik işlemleri, noter işlemleri, doğum ve ölüm işlemleri, evlilik ile ilgili işlemler sayılabilir. 

Yurtdışı Oturum İzni Alma Süreci

Yurtdışı oturum izni alma süreci Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için farklı şekillerde yapılabilir. Bazı ülkeler o ülkede yatırım yapan kişilere, ev alan kişilere ya da şirket kuran kişilere vatandaşlık ya da oturum izni verebilmektedir. İspanya, Portekiz, Yunanistan ve benzeri ülkelerin de yer aldığı bu listede her ülkenin farklı şartları vardır. Bazı ülkeler Euro bazında farklı tutarlarda yatırımlar isterken bazı ülkeler o ülkede şirket kurma gibi faaliyetleri desteklemek için oturum verebilmektedir. Tüm bu ülkelerin ortak şartları arasında 18 yaşın üzerinde olmak, adli sicilin temiz olması, belirli bir seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gibi maddeler yer almaktadır.

Yurtdışı Oturum İzni Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yurtdışı oturum izni alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk söylenmesi gereken sürecin çok iyi takip edilme gerekliliğidir. Çünkü genellikle prosedürler oldukça net ve çok adımlıdır. Oturum izni için belirli tarihleri kaçırmamalı, başvurularınızı yapmalı, evraklarınızı tam ve eksiksiz olarak hazırlamalısınız. Belirli bir süredir o ülkede yaşıyorsanız ülkenin tüm hukuki kurallarına uyuyor olmanız ve herhangi bir suça karışmamış olmanız da süresiz oturum alabilmeniz konusunda olumlu katkılar sunacaktır. Alabileceğiniz en kapsamlı oturum hakkını elde edebilmek için oturum izinlerinin kategorilerini bilmeniz önemlidir. Bu kategoriler arasında, öğrenim nedenli izin, insani ve istisnai nedenlere bağlı iltica, geçici ikamet izni, çalışma izni ile gelen yaşam izni, aile birleşimi, özel ikamet gibi çeşitli izinler yer almaktadır.

Yurtdışı Oturum İzni Maliyetleri

Yurtdışı oturum izni maliyetleri ülkeden ülkeye göre ve ülkelerin şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. Ülkede yatırım yaparak oturum izni alacaksanız çok ciddi maliyetleri göze almanız gerekebilir. Ancak daha farklı bir oturum izni alma yöntemi ile o ülkede yaşamınıza devam edecekseniz daha düşük maliyetlerle de yurtdışında süresiz oturum alabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.